Wednesday, 24 April 2013

Keburukan Set Collagen plus vit e

assalamualaikum




tajuk entry kali ni bahaskan sikit .. eh cewahh . pasal set collagen ni.
anyway skrang banyak produk yg menjadi wabak masyrakat malaysia tentang produk kecantikan, sampaikan aku pon ketagih nak jugak .

now , aku nak kongsikan pemakaian produk ni . 

j


bila aku dengar testimoni org pakai sumenya cakap KULIT AKAK JADIK FLAWLESS GLOWINGMOWING GITU...
aku pon beli online kat sorang akak ni. dapat dari pakcik pos laju ari isnin ntah bape aribulan ntah , tak menyempat teros pakai set ni. then nak masuk hari ketiga muka aku jadi merah2 meradang dari bawah tengkok sampai ke pipi . nampak macam ruam yg tahap power punye. perhhh muka aku bengkak gila UOLSSS haha. then aku tanya akak yg jual tu dia cakap aku ada resdong , n dia cakap kalau tahan gatal troskan pakai . acecehhh! aku stop jugak sbb ayah aku dah nampak muka aku yg gila flawless ni bengkak kene ggit tebuan ni n ayah aku suruh stop pakai. pada masa yg sama aku terkejumks sorang mangsa yg mengalami masalah yg sama dgn aku . dia ckp doctor bilang produkini segantang asidnyaa !!
waaaduhhh gawat ni hehe , n alhamdulilah lepas stop pakai seminggu pakai muka aku ok, boleh wat parody gwiyomi lagii ehh ? huhuhu. dalam masa seminggu tu jugak aku ada tanya supplier dr mana ntah pasal masalah aku ni . pastu dia bilang BIASALA TU MULA MULA PAKAI DIA NAK BAIKI SEL KULIT MATI AND BOLEH TEROSKAN PAKAI .
tak tahu la nak percaya tak , ok malam bila ntah aku cuci muka aku guna sbun collagen tu then pakai krim malam . pkul 10 mlm cmtu selepas aku chat dengan akak tu la.muka aku mula gatal2 balik merah kot pipi aku mcm pakai blusher kot . aku jadi cuak. aku basuh balek muka aku guna sabun dia . dannnnn pada pkul 2 mcm tu aku tengok kat cermin mata aku bengkak wehh da macam alien , pehhh pipi gatal gila masa tu.



selepas tu aku menyesal nak pakai barang2 yg takde jual kat pasaran . produk ni dah la takde kelulusan KKM . made in indonesia lagi. sumpah tanak pakai brg  takde brand lagi.pada sesape yg teringin nak jadi macam aku silakan hahaha . dah la kite tak tau bende ni halal ke tak. maen beli je ikot dan. hmm so hati2 la . aku tanak la upload pic aku time kene tsunami tu huduhh , tpi ape yg aku kongsikan adalah benar. aku berani sumpah sebab terjadi pada diri aku. bagi yg pakai benda ni menjadi good luck for the next days yahh . assalamualaikum .



186 comments:

  1. Salam.

    Sekarang banyak sangat produk. Sampai taktau kesahihan produk2 ni, bukan takat dari segi halal, bahan2 yg ia guna tu, entah mmg bagus ke tak,huhu

    ReplyDelete
  2. hmm aku pernah gak jadi macam hg.. ak beli produk ape entah name dy..gile bapak mahal la...
    sekali pakai...muke ak jadi mcm ang la.....sampai satu tahap tu aku tak boleh tidor hingge la ke pagi..last2 ak campak terus produk tu dalam bakul smaph yg comel.
    ##:// aku geram sebenarnye,,sbb tu buang terus.hahah

    ReplyDelete
  3. ak pun pkai produk y same mcm ko . mule2 pkai tuh oke , pastu kulit aku mngelupas truk then mcm nek bngkak2 .. pehhh , blur ak xtaw nk buat ap .

    ReplyDelete
  4. ak pun pkai produk y same mcm ko . mule2 pkai tuh oke , pastu kulit aku mngelupas truk then mcm nek bngkak2 .. pehhh , blur ak xtaw nk buat ap .

    ReplyDelete
  5. Kesian nya .. Kwn sy pun ad jual. Dia surh sy bli. Nseb xbli. Tp xbli pun bgs, sbb sy pakai wonderglow skincare. Mahai cket tp berbaloi dn xbbhya. Ad lulusn kkm.. HQ poduk kt kluang. Johor. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welltj jgke mase pendek muka mmg flawless habis..muka I pon flawless even cam gtl2 sikit..I watlek watpis je..then one day kulit I mgelupas..diorg kate after mgelupas akan kua kulit yg lawa ..I pon watlek watpis pakai je produk tu until I found satu blog ni..terus I xpakai n buang produk collagen ni. Sekian terimekasih. Sila lah bace blog ni utk information lebih lanjut pasal keburukan ye.plis I beli yg ori..theres a different betwern ory n fake. But still..content krim tesebut mmggggg merbahaye utk jgke panjang even boleh akibatkan kanser.. xcaye? Try la pakai lame sikit..u ol akan nampak kesannye. #winkNessa : AWAS! AKU DAH BUANG SET COLLAGEN PLUS VIT E! - http://knnessa.blogspot.com/2014/02/awas-aku-dah-buang-set-collagen-plus.html?m=1

      Delete
  6. saya ada beli produk yang sama... tapi saya pakai menjadi... tak de pape problm pon... masa hari 1st- ke 3.. ok je.. just time cuci mke,mke akan gatal.. tu je.. pakai krim dye pon x de la jadi cm you pakai... sbb skng ni i tgk dekat tenet ni mmg banyak n hampir sama.. tp x sama cm i punya.. kulit mmg mengelupas skit.. tapi dalam 4-5 hari je.. then ok je.. x de mslah... kulit hadi tegang-putih-and jerawat mengecill..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya guna produk yang sama..tiada sebarang masalah yang berlaku..kulit semakin bersih dan putih..jerawat tidak lagi teruk sperti dulu..maybe u terbeli produk tiruan kot..sebab mmg byk yg jual tp kena pastikan yg tiruan dan asli. dah pakai 3 bulan kulit bertambah baik..

      Delete
    2. setuju..... jerawat hilang
      .... semua tegur kulit makin putih
      tona dan bekas jerawat hilang

      Delete
    3. Slam uolsss tnye ckit...sebolm ni i pon pkai dh hmpir 5 bln...mmg allhamdullh...superbb kesan dia...yg dlu hitam kusm sekrng ase da jeykinan bila jumpa orng....tnye lh smjk dua mjk ni da terbca blog yg di suggestkn tu...so pew respon korng yerk stop or troskn...plzzz bntu...confiuss segt

      Delete
    4. salam...saya pakai ok jer..dh nak masuk 3 bulan pkai...ok jer..ramai yg tegur kulit makin cerahalhamdulillah..mybe u beli yg x ori kot..skarg dh byk jual yg x ori kat pasar malam..so kena pdai2 la pilih...

      Delete
    5. produk mcm ni actually xboleh pakai lama...dia sama je mcm Tia dan sbagainya..lama2 dia nipiskan kulit, kalau stop nanti kulit gelap..malah lebih gelap..lama2 dia jd sensitif. Kalau muka xmasalah better xpayah pakai product perawatan mcmni..kalau ada masalah boleh la cba2 pakai..bila dh ok, stop pakai produk biasa pulak...pasal merkuri tu sy xpasti la ada ke tidak...nk tau leh hantar ke lab je...tp kalau bau sgt kuat tu selalu ada kimia yg tinggi..harmful pada otak jugak..

      Delete
    6. Sy pn pakai produk ni,knal dr kawan sbb tgok muke dia brseri2.
      Sy baru guna 3minggu...
      Dlm tmpoh hari ke 4-6 muka pedih2,xlh gatal2...aftr 8day kulit mngelupas,tp sikit2jer...sy pkai je cream mlam,siang pon pkai cream mlm.Skarang kulit sy dh putih brseri,tegang,licin,liang roma mngecil...kawan2 pn prasan...Mungkin apa yg brlaku kat sesetengah tu mmg xsesuai ngan produk ni...

      Delete
    7. sy pn sma pkai produk ni dr thn lps 2013 n alhmdllh k xda pe mslh,tp i gna sbun je,mgkn btl yg brmslh tu trbli produk tiruan n mgkn gk xsesuai,cma nw rse was2 ckit psal ada yg ckp prdk ni xhlal,btul ke?mnta pndpt semua..tp pe pn smua prdk kcntkn ada ksn smpngn jgka msa pnjg..rsau gk cz mmg xda klulusn kkm kt kotak..bhn pn ada tlis ekstrak placenta xtau plak dr ape..

      Delete
    8. saya pakai nak dekat 8-9 bulan... skang ni kulit muka jadi macam lagi teruk dari sebelum ni.... sebelum ni xde pun jerawat juat nak cerahkan kulit je... skang ni da bersepah jerawat... eei... gelinya... haha

      Delete
  7. saya ada beli produk yang sama... tapi saya pakai menjadi... tak de pape problm pon... masa hari 1st- ke 3.. ok je.. just time cuci mke,mke akan gatal.. tu je.. pakai krim dye pon x de la jadi cm you pakai... sbb skng ni i tgk dekat tenet ni mmg banyak n hampir sama.. tp x sama cm i punya.. kulit mmg mengelupas skit.. tapi dalam 4-5 hari je.. then ok je.. x de mslah... kulit hadi tegang-putih-and jerawat mengecill..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pakai pun ok..hilang langsung white and black head.. kat hidung ngan dagu dah xde bintik2.. jerawat pun susah nak naik.. mmg kylit jadi cerah.. x yah pakai befak dah.. dlm seminggu mmg nampak kecerahannya...Alhamdulillah. . I like..

      Delete
    2. tahu x pe... serius skng ni rasa cm diri ni cun terlebih plak.. hahah
      gurau jeww.. hehehe... tp result nye mmg plus++.. i pny kulit mmg itam.. so ble pakai foundation or bedak or bneda lain kn.. kan nmpk tompok... tp after gne produk ni kulit makin cerah.. n ble nk apply bedak or anything dh x nmpak tompok... n rasa syok je.. ramai yg tny.. apa rahsia kulit cntik.. so i suruh diorang pakai collagen plus vit e ni.. heh

      Delete
    3. Ye ke kalo menggelupas tu bleh truskan je? Sy pn guna n muka skrang tngah mggelupas.. Sbab tu buat researh psal produk ni.. Kalau ok, nk truskan je dulu. Muka tgh mnggelupas merah2 n naik jerawat sikit.yg jrwat tu no wonder sbab sy mmg resdung. Muka pon nmpak cerah dari biasa so xpakai bedak skarang. Kalo pakai bedak akan tmbul pulak kesan mggelupas tu

      Delete
    4. Saya pun pakai produk ni.so far ok je muka jd flawless n putih.pipi pun merah merah mcm pakai blusher.xyah make up dah.takde pulak mengelupas ke ape.

      Delete
    5. Saya pun pakai produk ni.so far ok je muka jd flawless n putih.pipi pun merah merah mcm pakai blusher.xyah make up dah.takde pulak mengelupas ke ape.

      Delete
    6. Awak semua beli kat mana ye? Saya nak cuba tp takut sbb banyak yg tak ori skrg ni. Please let me know hehe.

      Delete
    7. Kalau nk try blh buka fb atie abllah..di jamin 100% ori..feedback dr customersemua positif..

      Delete
    8. ehh mengelupas sebab dia buan sel mati la,... saya pakai...walaupon mengelupas saya tetap pakai... alhamdulillah muka saya okay je

      Delete
    9. sy pakai mula2 mmg la ada gatal sikit terutama pakai krim malam tp sy tetap teruskan juga. Then , kulit ada mengelupas sikit2.. Dlm 2 weeks ja kulit sy dah jadi cerah dan putih.. smpai ramai kwn2 tnya apa sy guna. Syukur jg produk collagen sesuai dgn sy..

      Delete
    10. Mula mula rasa curiga juga nak pakai sbb beli on9 kan. Tapi so far Alhamdulillah takde ape2 masalah. Mula2 mmglah ade mengelupas tapi tu sekejap je sbb dia nak tukar sel kulit mati kita tu. Dlm 2 weeks Alhamdulillah kulit makin lama nampak perubahan. Sesetengah orang kulit dia tak boleh terima. Tak semua orang boleh. Saya dah pakai hampir 7 bulan. Now, rasa gembira sbb belang2 yg degil, jerawat, bintik2 hitam n putih terus hilang.

      Delete
  8. dear le apple first time pkai memang cam tu reaction dia...tu cz nak membaik pulih kulit yg brmasalah, i pkai jg mcm tu gatal merah n mengelupas tp tk lh teruk sgt. mula2 rsa nk buang je product tu bila tengok wjh yg 'kemalangan' hahaa..btw i tk putus asa cz membazir tu tk baik hehe. then 3 hari seterusnya ada perubahn pd wjh i jerawat dh hilang n flawless gtu...n i luv it :)

    ReplyDelete
  9. I baru nk oder 3 set.. Bila bc ni takut lak.. Kemuungkinan kulit sensitif x sesuai memakai brg ni.. Kalu alasan mbaiki kulit yg x elok i x caya.. I dr produk novelles sampai terkupas kulit pakai toner dia.. X cukup tu i ambil supplement utk kulit cth vit 500mg dan 1000mg, x lupa juga try supplemnt lain.. Kalu berkudis juga lh muka alasan membaiki skin yg x elok i x caya ... Kalu gini x jd i nk beli.. Huhu tq dear utk kongsi bersama pengalaman dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dah pakai hampir 3 tahun lbh skrg dah jadi supplyer utk collagen + vitamin E nie. .dia ada yg tiruan. .yg tiruan tu bahaya..Pastikan beli yg 100 % ORIGINAL. .alhamdulillah dah ramai customers saya cuba semua nya alhamdulillah selamat mencuba. .dan kesan yg baik..

      Delete
    2. Macam mne nk cam yang tiruan n yg asli?kne tngok hrga kew?u supplier asli kn?msti tau hrga untk yg asli brpe?

      Delete
    3. Saya pun pakai produk ni, hari kedua pakai ada la mengelupas sikit pastu dah 3 bulan saya pakai ok je..dah x de mengelupas dah

      Delete
  10. Sy pakai ok je..mula2 mmg la ada gatal sikit..tp lama2 mmg akan ok..berkesan gitu..bila dh ada kesan,kurangkan penggunaan..mayb kulit sensitif or alergic kot..

    ReplyDelete
  11. I pakai ok je cuma krim malam dia agak kuat sikit...so apply nipis sebab kulit mmg dah nipis..krim malam I pakai sekali dua je dlm seminggu.krim ngan sabun ok...kebanyakan produk skrg lebih kurang je kandungannya...cuma jenama je lain....

    ReplyDelete
  12. sy pn bru try one weeks....... mula2 kulit kering n ngelupas tp sgt soft....krim mlm pon ok x pedih sdp pki....da nmpk kesan ok n muke lembab...myb ad kulit sesuai n x sesuai...

    ReplyDelete
  13. betul tu...saya setuju sgt,sbbnya saya dh pkai 2weeks n get the best result...kulit muka saya makin cerah licin n tegang.saya paling suka time bgn pagi then cuci muka sbbnya mka saya akan rs sgt licin n so soft..i like!krim siang xbrmnyk n cpt absorb so.. klw pkai bdak pn rata je.kwn2 rmai yg tgur..klit mka sy mkin gebu..alhamdulillah..finally!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.saya pun sama.ramai tegur muka saya flawless

      Delete
    2. saya pakai pon oke ja..mula2 gatal skit n melupas. mngkin kulit awak mmg sensitif kot..skrg sy pakai dh sebulan,kulit saya nmpk lebih cerah, kwn2 bnyk puji...sedara mara..mereka kata muka sy nmpk glowing...tp bila ada desas desus mngatakan produk ni bhaya, sy pon tkut jgak ni..nk research dlu,klu bnyk yg ckp bhya,nk stop la jgk.

      Delete
  14. mula2 mmg akan rs cket gtl tme cuci mka n mgelupas dlm 3 4 hr je. msuk mggu ke 2 mka dh normal..mmg nmpk ksan klit mkin cerah licin n halus..kesesuaian produk bergntung pd jenis klit jgk bkn pd harga yg mahal..

    ReplyDelete
  15. Dah dua buln sye pkai produk ni .tahn lg.. pstu berenti kejap dua hri sbb gatal sgt.. bile STOP pkai muke sye naik hitam lebam n jerwt besr.. mybe produk ni kena pkai scr btrusan..so hati2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq share..nani x jadi cm tu plak.. semenjak kulit makin cerah.. nani dh strt pakai bnda ni ikut suke ati je.. hahahha..

      Delete
    2. tq share..nani x jadi cm tu plak.. semenjak kulit makin cerah.. nani dh strt pakai bnda ni ikut suke ati je.. hahahha..

      Delete
  16. Dat pict belong to urs ke? Kenapa colour sabun n packaging dia agak lain? Warna sabun yg ori tak dark mcm tu, soft je kalernya, n kotak tu lak, bukan pink2 gitu, dia mcm oren2 sikit, ke u edit kaler kotak tu? U must b careful cuz out there byk tiruan. Like seriously, muke I ad pimples.. n kulit agak kusam. So wat I do is, im wearing dis product n alhamdulillah my face getting better, wifout wear any foundation even powder pun, I rasa sgt confident. Kulit makin cerah, n bout pengelupasan, yes it did. Cuz diawal pemakaian, I naik mengelupas. Mmg agak teruk, sbb kulit I mmg teruk. So dia nak buang sel kulit mati, serious okay I tak tipu, n one more thing my sis dah pki almost 2 months. If u tgk her face, wowwww. Tu 1st impression, sbb I pki pun sis I yg suh, huuu... berkilat2 muke dia. Wifout any powder... bersinar2 gitu, n I pun dah got d result. N it works... u try to chck ur product tu, who knw, tu tiruan ke. Sbb yg I tgk people around me sume positive hasilnya, n for ur info, my skin is very sensitive skin. Datz it, =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcmne nk taw product ori n tiruan.. boley bg pic x?Atau tolong comparisonkan?

      Delete
    2. klu nk tau yg tiruan atau ori..u tgk pada bar code nye..klh ori nmbr nye sume same...1111,2222,3333..lg satu, krim siangnye berwarne kuning..klu brwrne kuning cair tu mkne nye produk tu tiruan

      Delete
    3. 1 lg..bila tng0k kt permukaan day cream..memang terdapat perkataan "c0llagen"..try pastikan.. c0llagen plus yg bl0gger ni guna mesti yg tiruan..sbb..warne k0tak pun dh terang2 kant0i..sye guna...memang result 0wes0me...,!

      Delete
    4. yg ori kotak dia sedikit warna oren. bukan pink. then sabun warna yg ori warna pink. yg tiruan warna oren. mcm Lc Yunk ckp, ada tulisan collagen pd krin siang tu.. kalau tgk betul2 yg ori ada pkataan collagen yg dibuat guna laser... yg ori asal Indonesia manakala yg tiruan biasanya dari Malaysia dan Philipines.. sy share apa yg saya tahu sbb tlg bpk sedara saya jual bndalah tu even I hate that work!! BTW, sy x pakai pown benda ni...& I dont know why produk ni sgt hangat di pasaran.

      Delete
    5. I just read bout ur explanation n tetiba rasa interested nak try..klu nak beli online cmne yer? Any suggestion.?

      Delete
  17. as salam. so far my customer x pernah merungut muka mereka ada prob slps guna produk ni. sbb i tanya masalah kulit dan produk yg cust pakai sblum nie. if cust di luar sana yg nk cuba produk ni mrk kena pastikan mrk x pnh mggunakan produk yg peeling sblm nie, jika pernah.. sy x suggest produk nie.nnti muka u lagi teruk merah.cust i laa ni semua repeat order sbb berkesan utk jerawat, jeragat..even muka my cust yg dh masuk 50 an pun nmpak cantik gitu..

    ReplyDelete
  18. mama clarisa ajai8 August 2013 at 21:05

    Mybe yg miz guna tu bkn ori pnya produk.sy pun guna produk ni jgk,tp kaler ktk bkn kaler pink..wrna oren2 ckt. Sy dh gna lbh dr 2mgu,mg nampk sgt ptrubhan kt klt mka..suami pun slalu puji mka nampk brseri2,puth lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk tny u beli kt ne.. price berapa.. bagi contact boleh x.. sbb i tkot nk beli.. tkot kne tipu...

      Delete
  19. mungkin di sebab kn kulit sensitive dan xsesuai dgn kulit. my sis pon pakai jgk. first day pakai kulit die pon jd mcm u. husband die siap bace ayat alquran lg sb takot pny pasal. then die stop pakai seminggu. lps tu die start pakai balek da ok. org pon ckp kulit die makin bersih

    ReplyDelete
  20. saya pakai dah nak masuk sebulan dah..and people say okay je. dorang siap nak beli lagi. memang nampak glow, shiny and bersih lah kulit. yes. first seminggu memang jadi macam tu. tapi kenelah istiqamah kan..alhamdulillah. menjadi. and now boleh lah tersenyum. dah tak yah pakai make up dah. just pakai cream tu and muka nampak lembab and segar. sembab pon dah tak nampak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey..i ade pakai.kulut mengelupas n gatal.tp mcm mne i nak tau tiruan ke tak.bole bgy ciri warne kotak n harge dye x.i takot la

      Delete
  21. nmpk mcm tiruan sgt la produk 2.. produk ori x kaler g2.. sape ckp produk ne xda klulusn kkm? cer cek google la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg xda..da chck kt kkm.

      Delete
    2. iya betul tuh.. dah cari tapi tak jumpa pon

      Delete
    3. iya betul tuh.. dah cari tapi tak jumpa pon

      Delete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. saya guna produk ni juga, mula2 mmg mcm mengelupas sikit, saya tanya org yg jual tu, dia kata kalau mcm tu jarakkan guna krim malam, selang 2-3ari sekali mcm tu, so skrg dh sebulan saya pakai, saya pakai on off, sbb takut juga kalau stop pakai kulit jadi teruk..tp alhamdulillah ramai yg kata kulit saya nampak cantik sikit dari sebelum ni kusam je. be careful dgn produk tiruan

    ReplyDelete
  24. saya guna produk ni juga, mula2 mmg mcm mengelupas sikit, saya tanya org yg jual tu, dia kata kalau mcm tu jarakkan guna krim malam, selang 2-3ari sekali mcm tu, so skrg dh sebulan saya pakai, saya pakai on off, sbb takut juga kalau stop pakai kulit jadi teruk..tp alhamdulillah ramai yg kata kulit saya nampak cantik sikit dari sebelum ni kusam je. be careful dgn produk tiruan

    ReplyDelete
  25. Hai..sye penjual set collagen plus vit e..byk yg tiruan..tp sy punye pasti ori..smua cust bg feedback baik..ade yg pkai smpai sthun ok je..i rase u pnye xori..tu yg jd cmtu..ape pon sy pkai mmg mantopp!!cun!!sape nk beli blh call 0137854887.rm 25.00 shja

    ReplyDelete
    Replies
    1. boley tanya tak? apa itu placental enzymes???

      Delete
    2. mmg yg ori hrga rm 25 ke?? sbb bnyk je yg kte rm15 n ad yg ckp rm20..ad amek untung ke? x kesah pon.. tu tpulang pd msing2 yg buat snes.. juz wonder brapa hrga sbnr dy.. :)

      Delete
  26. macam mana nak tahu produk nie ori ke tak, sebab saya beli ade krim siang warnanya kuning tapi kawan saya beli warnanya cerah cikit dan krim malam pulak saya punya kenyal tapi kawan saya tak kenyal...so yang mana satu ori nie...ade sape2 nak tolong tak??? sabun pun macam was-was nak pakai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak punya tak ori . Kawan awak punya yg ori :)

      Delete
    2. Kalau kenyal tak ori la ye? Boleh share yg ori punya pic?

      Delete
  27. Sy ad jual krim colagen ni..sms 0132643039

    ReplyDelete
  28. so far sy guna product ni memang okey...even beli di kedai jamu...

    ReplyDelete
  29. plz bagi info nak kenal pasti yg fake????

    ReplyDelete
  30. Ya Allah sy baru pkai krim ni 3hari tp muka sy dh jd teruk. Gatal2, kulit mglupas truk, naik bintik2 halus. Nmpk muka kemerah2an dan muka nmpk mcm kena gigit serangga berbisa je..mmg gatal sgt2. Sy baru pi klinik.. pi inject sbb x thn gatal. Sbenarnya produk ni ada yg ori n ada yg tiruan.. sy sndri pn x taw krim sy ni ori ke x. Hati2 ye kwn2.. jgn smpai jd mcm sy.. sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe awak punya yg siam atau tiruan .. sbb my cousun jd mcm awak jgk .. tp bila pkai yg ori muka dia yrus okay .. n stu lg maybe produk tu tak sesuai dgn muka awak .. so dia react dgn kulit awk ..

      Delete
  31. assalam . betul toh . if kulit tak okay lg , terus contact sy ya . 0173905458 lyna

    ReplyDelete
  32. hello salam semua .... sy pki x smpi seminggu pun ... mula2 pki sabun je sbb lupa nk pki krim ... msk hr ke 4 ... mlm tu pki krim malam ... esoknya .... apply krim siang .... alih2 .... anak sedara tegur ..."mak long .... knp muka mak long merah sgt? sunburn ke?? pastu muka sy merah dn merah ... pastu gatal2 .... sy ambil ubat allergy .... muka perit ... mmg confirm x kan pakai dh .... sy sndiri x tau sbb yg sy beli ni produk ori ataupun tidak ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skg ni muka awk mcm mana ye? Sebab sy pn sama mcm awk.. Risau.

      Delete
    2. so far dh msk hari ke 3 kan, sy x pki pun produk ... x cuci muka pun .. mandi je muka tu kena air ... selebihnya .... muka sy sedikit kering .. bila kulit kering ... timbul perasaan nak garu-garu je kat muka tu ... so x nk muka jd parut ... sy ambil pil allergy yg x mengantuk
      (pagi dan petang) .... hari ni 13.11.2013 kulit muka jd gelupas skit2 ... itu jelah citanya ... so far x tau lg mcm mana kesudahannya ....

      Delete
    3. , ehhh sama muka sy pun macam tu , huarrghh takut nya :'(

      Delete
    4. Saya pun jd mcm tuh. 3mgu pertama muka sy tegang dan mengelupas. Lepas tuh trus muka gatal n kemerahan. Yg paling teruk muka sy bernanah. Menyesal sy pkai. Dkt smgu jgk muka sy mcm neh. Gatal2 dan brnanah di bahagian pipi, dagu dan dahi. Lepas tuh sy g klinik. Xtau la neh mcm mane hasilnya.. Produk neh ad kelulusan kkm kew x eh?

      Delete
  33. Muka akak ni dr dlu kalo pkai set kecantikan mesti mmgelupas pastu muka jd sunburn truk. Trus akak serik nk pkai lg. Paling truk akak cuma pkai pencuci muka GARNIER pn muka akak mengelupas.. Tp bila akak tekad nk try CPVE ni than Alhamdulillah muka akak lgsng xmngelupas, hari ni bru msuk hari ke-4 tp husband akak dh prasan muka akak nmpk cerah n flawless dr dlu. So akak rsa kalo akak yg kulit plg sensitif ni ble pkai produk ni apatah lg irg yg kulit biasa, maybe adik terbeli produk tiruan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea ke kak ... sy sndiri x pasti dia jual yg original ke bukan yg original ... penjual kata ori ... sbb sy tgk mcm mana rupa yg ori ke x ... tp x taulah kak ... wallhuallam .... dulu sy pakai produk Tabita ... ok je muka .... ada sessi meggelupas, gatal semuannya .... tempoh masa tu seminggu .... lps pd tu ... kulit ok je ... flawless, gebu, cerah ... x yah sgt pki bedak ... lps tu ura2 mengatakan Tabita ni beginilah, begitulah ..... so sy x pki lah produk ni .... lama sy stop ... dn baru ni jelah .... sy mencuba produk ni .... sy pun x salahkan produk ni ... sbb sy x pasti sy beli yg ori ataupun tidak .... akak update lah status akak .. mcm mana kulit muka akak bila pki cpve ni ... all the best kak ...

      Delete
  34. ingredient collagen ini ada bahan placental enzymes . Halal ke tak? Placental kan urin baby . so macam mana? saya pakai dah sebulan . positive . But ada orang cakap x boleh pakai sebab ingredient ada placental . Nak pakai pun terasa takut . Anyone boleh tolong jelaskan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun stop pakai disebabkan hal ni. 3 bulan pakai result memang okay..

      Delete
    2. yup sy pom bgtu.. sape2 yg tau tlong la rep..! placental ezymes ni ap?? ada sis yg sorang tu ckap ezymes lebah..btol k??? plezz rep..

      Delete
  35. Mmg sekarang ni ada produk yg tiruan.berhati2.alhamdulillah, saya pakai dah hampir 3 set.x de msalah pun.mula2 sahaja mengelupas sikit.lps tu dah ok.muka nampak flawless.lps pakai krim tu, cuma sapukan bedak jer kat muka.x pakai bedak pun ok.saya beli direct dgn pembekal dr indonesia.

    ReplyDelete
  36. nak tau knape muka jadi bengkak. sebelum beli, pastikan produk anda ori. awk punye sya tengok X ORI. sbb penutup warna merah jambu dia x terang, pastu perkataan Collagen warna MERAH .

    ReplyDelete
  37. Haiii...i bleh spply yg ori pnye...brmnat wasapp laa..01128803856..hrga pos rm20..bli lbih pd 5 dpt dskaun 10%

    ReplyDelete
  38. asalamualaikum..saya juga ada beli set collagen plus vit e ni,tp saya belum cuba pakai sebab agak ragu2 dengan kandungan bahan yang digunakan kerana hasil dari pencarian saya dari google produk ni banyak mengandungi bahan kimia yang agak bahaya,dalam cream siang dan malam terdapat bahan yang di panggil PROPYL PARABEN sejenis bahan kimia yang digunakan untuk menghalang pertumbuhan bakteria dan kulat,paraben boleh memasuki salur darah walaupn hanya sapuan pd kulit boleh menyebabkan reaksi allergi dan ruam pd kulit pengunaan yang berterusan boleh menyebabkan kanser kulit,SODIUM LAURENTH SULFATE dalam sabun pencuci muka,jika bahan ini masuk dalam tubuh ia berkumpul dalam jantung,hati, paru2 dan otak..juga terdapat beberapa bahan kimia yang lain anda boleh semak sendiri bahan2 nya,wallahuallam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru check contains product.. sy dh smggu pakai.. tpi rare.. bru pakai krim mlm gatal juga..n time cuci muka mmg pedih. Contain die mmg bhn anti fungas. Ni utk elak product jdi bkulat..jga d guna dlm mkanan. Titanium dioxide utk memutih.. triethanolamine --->The triethanolamine neutralizes fatty acids, adjusts and buffers the pH, and solubilises oils and other ingredients that are not completely soluble in water.Lanolin's role in nature is to protect wool and skin against the ravages of climate and the environment; it also seems to play a role in integumental hygiene.[1] Lanolin and its many derivatives are used extensively in products designed for the protection, treatment and beautification of human skin. Itu yg penting kot.. hehe..

      Delete
  39. saya pakai produk ni. saya tanya kedai jamu, elok ke pakai produk ni? pastu makcik tu bgtahu , tak digalakkan. sebab bila stop je pakai nt ada jeragat akan tumbuh kat muka. so, saya pakai jelah smpai sekarang. sobss. cadang nak berhenti, tapi..... takut. sobss

    ReplyDelete
  40. Tpi sy heran la krim sy ori ke x.. bila nak sapu ssh je.. day cream dia mcm temulawak..night cream lgi ssh nk spu nipis..tbl je..klu muka bsh bru sng tpi putih putih..ori ke x? Blh bgi respon x...

    ReplyDelete
  41. klau yg ori, clour krim nye oren2 sikit. klau yg putih cm temulawak tu bukn ori pnye sbb saya dah penh beli yg xori. seriously effectnye lain gile. wktu pkai yg xori tu, mke mcm kne sunbur, mngelupas pdih gile. and skrg sya pkai yg ori pnye, alhamdulillah xde mslh lg. xjd mgelupas2 smua ni. sbelum beli tu mntk feedbck dlu xpe dr org rmai kt pg tu, tkot kene tipu jw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa ye ke.. adoi..cmna ni..ada yg ckp yg oren tu lak xori..kompius la.. hmm.. sy pakai xlak.mcm kna sunburn.. cuba mmg mengelupas..pedih bila nak cuci after pakai krim siang je. Krim mlm pedih bila letak ..tpi xpedih sgt..sblm ni gatal..tpi hri ni xgatal dh.. tpi tulisan collagen kt botol tu mmg merah..warna tulisan tu warna apa sbnrnya.. tpksa la stop pakai ni klu xori..tkut lak..thx sudi bgi respons

      Delete
    2. klau awk nk tw lbeh lnjut ori ke x ori awk bole tgok di fb juta herbs..kt sne ade perbezaan produk ori dan x ori..produk x ori sbun wrne oren2 skit..krim siang pekt sikit n krim mlm wrne putih..yg ori sbun wrne pink..krim mlm wrne krim2 sikit..juta herbs mmg jual produk yg ori.

      Delete
  42. Kalau nk tahu ori ke tak?? Mgkn bole guna petunjuk yg saya dapat... ada cop collagen pada cream siang dan sabun... cuba amati dengan teliti... ok kot

    ReplyDelete
  43. assalam...terpanggil nak komen kat blog awak ni dik...rasanya produk produk kecantikan ni takde salah nya...kemungkinan besar kulit kita yang sensitif or tak sesuai dgan produk berkenaan...jangan le sampai simply2 judge brg org mcm tu...kalau betul brg tu tiruan byak asid..nape tak snap gambar...bawak brg tu gi makmal and buat ujian...supaya tak terjadi pada org lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hundred persen setuju :)

      Delete
    2. setuju ............

      Delete
  44. Awk guna yg tiruan ni... KLu yg ori tulisan collagen kat botol tu kaler pink.. Bukan merah... Cian awk... Kak ipar sy pun trsilap guna yg tiruan.. Bengkak muka dia.. Tp anak buah semua da flawless guna produk ni.. Sy pun tgah guna... Stakat ni ambik pic tiap hari nmpk mcm makin ok je.

    ReplyDelete
  45. Saya baru start pakai produk ni kemarin.balik kg pagi ni mak teguq dh...dia kata muka nmpk cerah...pipi pink gitu...tanpa secalit make up...alhamdulillah murah dan berkualiti.sbb sekian lama since form 3 sy dpt alahan kulit yg teruk...muka merah mcm udang bakar...gatal2 badan...miang seksa sgt...bila dh keja ada duit beli SNE n beautskin...pakai 2 kotak..lega teruih...nk teruskan mmg x...sbb harga mahai...since ada produk ni at least kulit terjaga...sabun dia bagus sgt...murah pun murah...share pengalaman sendiri...bagi sy bkn semua produk sesuai ngn kulit muka kita...try n error...hat mana xok stop teruih...hat ok teruskan...hati2 ngn fake product...google dlu utk tahu berkenaan sesuatu produk...insyaallah membantu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulisan dy pink terang ke soft pink?

      Delete
  46. Produk ni mmang trbaik.. Dh 7bln da sy pkai alhamdulillah xde mslah.. So.. Skrg sy jual produk ni.. Hnye rm20..brminat 0145179886.. Pastikan ori ye..

    ReplyDelete
  47. Produk ni mmg trbaik... Bli 2set rm36..brminat pm sy 0145179886.. Pastikan ori ye..

    ReplyDelete
  48. sy pn ada pkai produk nie.. tp xsmp smggu mk naik jerawat byk plak tu... smp kn tgur gan husbnd.... collgn yg sy bli ori

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auntie sy pki pun naik jerawat..bile stop lg byk jerawat naik..kesian dia..xsesuai pakai

      Delete
  49. saya pkai sabun dia , pd awal nye kulit mengelupas selang lepas seminggu dah elok , dia cuci bnda kotor .. kulit gatal xde pulak . saya dah pkai nie 2 bulan .. still glowing muka .. cerah and selesa, mybe tgok type of skin agak nye x sesuai tu yg jadi teruk .. :)

    ReplyDelete
  50. Saye bru pakai bnde ni bru 2 hari , tapi die ad mcm naik jrwt skit2 itu biasa ke ape

    ReplyDelete
  51. Produk vit e ni halal ke tak?tak de tanda halal pon.....kalau indon keluran pon mesti ada tanda halal ...ni takde lah pulak....lulus kkm ke? Mmg meragukan

    ReplyDelete
  52. Aku pakai gak produk ni. Mula tu mmg naik jerawat sebiji dua. Pastu trskn pakai lg skng dah ok. Nmpk kulit aku lebih licin dan cerah. Mngkin yg ko pakai tu produk turuan kot. Kena hati2 gk kalo beli secara online ni. Kdg dieorg men jual je nk untong bkn kire produk ori atau tiruan.

    ReplyDelete
  53. Salam..sape bmint nk beli krim collagen original sms sy 0132643039

    ReplyDelete
  54. salam..yg ori ada tls kat kirm siang..dye tls collengen..bru first sye pkai..slesa taw..cuma gtl3 ckt je..arap2 ok la..gelupas pon ckt je..tmpt2 yg mslh je dye gelupas

    ReplyDelete
  55. bukan nk ckp app.... sbenernyer u beli yg tiruan...

    ReplyDelete
  56. Saya pakai produk ni. Alhamdulillah menjadi :) Tapi, saya pakai sabun je, day/night cream tak pakai. Dalam seminggu, muka jadi glowing, jerawat pun tak naik. Sampai kawan tegur muka saya makin putih. Dgr citer ade org kata night cream ade mercury. Taktau lah sahih ke tak tapi better elak pakai. Kang jadi apa apa susah pulak ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya dalam banyak2 hanya stu yg bahaya...tak semua

      Delete
  57. beli yg ori punyer.. tapi lepas pakai memang bengkak 1 muka.. Allah je yg tahu mcm mane keadaan skarang.. ape nak buat..... stop pakai ah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya allah muka saya pun teruk dah merah2 gatal mcm gigit tebuan. sy baru pkai 1hari esiok pg da jd cmni . sekarang baru kena tak tahu nk wt ap g klinik just bg ubt sapu gn gatal .nk g cls pun malu . awak dulu bt mcm mana nk hilangkn ? bpe lama sembuh?-eryn

      Delete
  58. Saya pakai dah masuk set ke2. Masa 1st pakai tak de gatal tak de menggelupas. Siyes sikit pun tak ada. Lepas tu jumpa kawan lama. Dia tegur muka putih. Siap tnya pakai fundation ke. Alhamdullilah. Ok. Mungkin sesuai dengn kulit saya. Sekarang pakai feat denan krim ibu putih. Lagi meletup nokks. :D

    ReplyDelete
  59. Asslamualaikum . Saya nak tanya yg mana betul2 ori eh collagen ni, serius sya komfius sgt ada yg ckp collagen night yg gelap tak ori n then cream day yg tk ori kuning terang n brminyak tu tak ori ? Tapi sy guna collagen plus ni tk thu ori ke tak tpi alhamdulilah mmg mula2 mka sya pkai collagen ni mengelupas tp mengelupas dua tga hari ja pastu dah ok n smnggu sy pkai mmg bhasil sgt bg sy ramai kwn2 sy dah tgur mka sy mkn lama mkn putih n skrg ni selalu sy keluar jejalan pakai bedak , tpi skrg ni serius kalau keluar g mana2 tk payah pkai bedak pun nampk ok n muka sy nmpk natural . Tp sy komfius ada yg kwn2 sy ckp sy pkai collagen yg tk ori . Sy pakai collagen skrg ni cream night dia gelap n berminyak sgt n then cream day dia kuning terang tu tak ori ka ? Tpi skrg ni yg sy pkai ni dah mksud 2 blan lbeh dah n bhasil sgt bg saya n muka sy skrg ni mkn putih n tk perlu pkai bedak2 dah hehe hppy sgt dngn collagen ni,
    Tpi please gthu yg mana ori ?

    ReplyDelete
  60. jangan salahkan produk :) if kita beli dari mna pon x tahu salah siap?? salah diri sendiri kan??
    len kali ape kata pergi kedai yg offiacial jual "skincare yang original" okay :) Alhamdulilah saya pakai produk ni okay sangat2 :)
    yang penting elakkan beli dri online better pergi kedai yang jual kosmestik sendiri :0 at least ada jaminan :)
    Assalamualaikum...

    ReplyDelete
  61. sye dh pkai 2 mggu..mula2 pkai xda glupas..nk msk 2 mggu dye glupas..jd rsw plk..elok ke sye bhnti??mke xda mslah..ada pubahan pkai tp 2 la dye glupas...

    ReplyDelete
  62. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  63. Sy bru start pkai 3hri,muka mglpas truk,tp sy xnk bhnti lg nk try smggu dlu tggu kesan,kalo ok sy akn truskn kalo x,kena stop la

    ReplyDelete
  64. Sy br je pakai tp naik gatal2, n merah2 tepi rahang.ada. kah tanda2 nk mgelupas

    ReplyDelete
  65. assalamualaikum...
    sye pon tgh mengalami masalah sedemikian... muke bengkak...
    smpai ke leher... sakit sgt2...pakai krim siang 1 hari okey then pkai krim malam 1 kali bsok pagy da bengkak smpai ke leher....terus pgy hsptal selayang durang bgy suntik ubat...sekarang muke masih lagy merah pas 2 mengelupas dan rase muke tegang... bengkak xilang2 lgy... agak2 amek mse lame ta???? nak sembuh???? respond please... sumpah nyesal pkai...

    ReplyDelete
  66. Salam.. Ada orang cakap produk ni ada bahan placental enzyme. Placental tu bukan urine baby ke? Halal tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Even urine haiwan yg halal pun tp klu penyembelihan x mengikut syarak ttp hrm. Sy dh bli bru prasan placental enzyme tu. Ikot fhman apa yg dibace urine ttp hrm. Same gak dgn krimnye mengandungi lanolin yg mn ianye sjenis lemak/mnyk yg biasenye berasal dr haiwan. Ianye jtuh harm sekiranya proses penyembelihan x mengikut syarak. So... tepuk dada tny selera. Ikot logik akal kite. Wallahualam

      Delete
  67. sy jual n pkai jgk bnde nie... ok je...jerawat mcm dh xberani nk naek kt muka parut pon ilang...kna pastikan ori dlu bru pakai...jgn maen beli jer...

    ReplyDelete
  68. sy jual n pkai jgk bnde nie... ok je...jerawat mcm dh xberani nk naek kt muka parut pon ilang...kna pastikan ori dlu bru pakai...jgn maen beli jer...

    ReplyDelete
  69. sy pakai menjadi..kawan saya tegur muka putih cantik..awak beli tak ori salahkan made in idonesia..macam la org kita yg bangsa melayu ni jujur sangt...lelebih..

    ReplyDelete
  70. Saya pakai produk ni mula mula ok..tapi dekat dua bulan naik biji biji halus kat dahi mcm ruam / jerawat nasi...ade sesapa.jd macam saya tak?? Whatsapp 0126791577 share sikit experience...

    ReplyDelete
  71. Biji2 halus n mgelupas mmg mula2 mcm tu..sy tros pkai..hilang da..flawless n bintik htam pun hilang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bape lama br hilang biji biji kat dahi ni?? Saya ingat mula mula pori pori tersumbat..pastu bile ditenung nak kata ruam bukan..jerawat bukan..tp biji biji halus penuh kat dahi..tak licin dahi ni

      Delete
  72. setiap manusia punyai komen masing2......meh sini akak nk bgtau akk sendiri pakai produk tu siap beli lagi..xda masalah pun..muke glow je..kawan2 akak pun beli pergh muke elok.lagi 1 nasihat yng akk nk bagitau pastikan yang ori..jgn beli yang tiruan..sekarang tiruan..kalau korang beli tiruan mmng padan la..lain kali sblum beli tanya btul2..dia ikut pada kesesuaian kulit..ada tiruan ada yang ori.mcm tabita juga..skg org da ramai copy..so tu habuannye.apepon selamat beramal :)

    ReplyDelete
  73. Sgt ok best sgt tau..kulit makin putih..jerawat pun xde..i dah pakai few month..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pn pkai ok...kulit jd cerah..halus...tp x taw bile baca komen kt blog ni trus mcm gatal2...sblm ni xde pn mcmtu....pelik la pulak...

      Delete
  74. Just nk share, before this I pakai wonder glow...mmg glow n putih. Tp nk maintain beli tu agak jenuh jgk la pasal harga dia agk mantul...so sy cari alternative nk maintainkan keadaan muka mcm tu...jumpa produlk collagen ni...mmg amat2 puas hati. Harga pon ekonomi. Nk sembayang pon senang nk cuci..mgkn kulit muka x semua org sesuai. Sbb tu lain2 effect.

    ReplyDelete
  75. Jadilah pengguna yg bijak...ada 3 kilang pengeluar cpve...berbeza pada barcode ..sudah tentu ada yg good kualiti dan adabyg bad kualiti...

    ReplyDelete
  76. placenta enzymes pls explain.....

    ReplyDelete
  77. first nk tanye... produk tu ad x dsahkn kkm??

    ReplyDelete
  78. Sy pun pengguna setia collagen plus vit E ^^ alhamdulillah da masuk 2 bulan guna krim nie result dia mmg tbaek ! Suke sgt2 . muke rase glowing and shining hehehe . tp makesure krim tu ori tau sbb kalo tak ori kesan dia mmg takkan nampak and maybe akan bg kesan negatif kat kulit kite . So beware before nak beli carik yg betol2 original :)

    ReplyDelete
  79. sy pun nak kongsi pengalaman jugak. huhu
    actually dah seminggu pakai. seriusly parut hilang.
    sbnarnya pakai nak hilangkan parut yg ada kat muka. tapi bukan setakat parut makin hilang. kulit makin cerah, warna sekata. jeragat berkurang. yang terkejut hari ketiga guna. lepas basuh muka bintik2 putih kat hidung keluar sendiri. xyah susah2 pakai masker. just picitlah bagi keluar habis.
    sekarang kulit rasa glow2 gitu. xyah dah guna bedak dah nak kluar. pakai krim je dah cukup sbb dah putih. kang bertambah putih plak. hehehe

    masa mula2 nak pakai tu saya tgok jugak banyak blog. baca macam2 komen negatif dan positif. memang menghadapi semua tu. kulit mengelupas teruk! gatal2 merenyam muka! pedihnya nauzubillah. bibir kat bawah tu merah2 macam terbakar. tapi tetap maintani guna. teruskan jugak. sebab kawan saya yang jual bagitau proses buang sel2 mati. peeling memang sakit..
    anyway sape yang pernah pakai produk yang wat peeling kat muka. actually produk ni tak sesuai utk korang. tapi kalau ada yg ngam tu alhamdulillah. yg bawah mulut macam terbakar tu sy pakai minyak gamat sapu dgn krim malam tu sekali.

    mengelupas tu plak. lepas basuh muka saya gosok sikit2 dgn bedak sejuk kasi proses mengelups tu cepat. alhamdulillah. sminggu lebih kulit mengelupas, even skrg pun mengelupas jugak tapi dah tingal sikit. yg tempat bermasalah tu lagilah banyak mengelupasnye...

    memang malulah orang tgok kulit mengelupas.. tapi nasib baik kerja dalam ofice so,,, redha jelahkan. alhamdulillah... ikutkan tak tahan pedih. mmg nak stop campak longkang je. tapi ada satu artis tu pernah cakap "beauty is pain" sbb pernah smbang dgn dia kulit dia mgelupas. ok, teruskan dgn tabahnya...

    hasilnya sangat2 memberangsangkan... suka sangat tgok muka skrg. even bangun tido. kulit rasa glowing sangat. jangan takut2 k kawan. :)

    baru sminggu pakai dah tulis panjang lebar ni. kalau sbulan xtau lah,...huhu. cari yang ori okeh. :))

    ReplyDelete
  80. hai aslmkm...sy jual prduct ni dikk... product ni memang ada yang tiruann... sy jual yang original..n sy pun pkai..n ramai org beli dkt sy..stakat ni semua berpuas hati.. mungkin yang adik ni terkena yang x ori kot..biasela org bniaga nk untung lebih..ada jugak kwn sy yg tekena yg xori ada yg effect dkt rambut n ada jugak effect mcm adik...

    ReplyDelete
  81. Salam..sesiapa berminat nk beli borong blh view facebook saya atie abllah..in shaa Allah produk saya jual ori 100%..

    ReplyDelete
  82. SALAM...TUMPANG IKLAN..
    set collagen plus vit e ori
    1set sekali toner rm35
    3set rm100!!!
    *Free shisheido mask 10pcs
    *Freepost

    *Ciri2 set collagen ori..
    -Pada sabun ada ukiran perkataan'collagen'./warna transparent pink..&bukan pink terang
    -krim siang xmengeluarkan lbihan myk dlm bekasnya
    -krim mlam wna putih pearl..dan bukannya putih asli/kelabu asap

    WHATSAPP/PM 0174779638(SHA)
    JIKA BERMINAT..

    OFFER PRODUK LAIN...
    -IBU PUTIH 3PCS RM100
    -THANYAPORN 3BOTOL RM100
    -EMILAY WHITENING/COLLAGEN 4BOTOL RM100
    -RELIAN MASCARA 4KOTAK RM100
    ***ADA GIFT MENANTI ANDA!!!

    ReplyDelete
  83. Rata2 kt sini sume bercerita psl keberkesanan produk ini. Tp bila ada pertanyaan mengenai kandungan pasal placental enzyme tak ada sapa yg membantu. Saya tak berani nak mengatakan produk ini tdk halal namun sekadar ingin berkongsi pengetahuan. Selebihnya terpulang pd hak masing2. Klu yakin teruskan. Jika was2 lupakan. Sebrg kemusykilan psl kndungan produk ini myb website ni boleh membantu anda.
    Http://goldenfemale.wordpress.com

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum,kesian kt adik..may b dh terbeli fake pr0duk,sbb.. dh terang2 nmpak bngkusan dye berbeza.. akk guna pr0duk ni,dan siap pasarkn lg..alhamdulillah.. awes0me!

    ReplyDelete
  85. Tu la.. Kamu bli yg fake.. Sy jual produk ni dekat 50 org.. Xde yg complain.. N sy pkai ok je.. Xde msalah..

    ReplyDelete
  86. to all.....bleh x bgtau mcmne nk cek produk 2 de dftr kkm x?????

    ReplyDelete
  87. Yup..cmpem fake..sya dh jual bnyak tkda pun mslah..or kulit u sensitif kot..ramai yg dh bjya hilangkan jerawat lepas guna produk ni..

    ReplyDelete
  88. Saya ade masalah kulit kering n resdung pun takde masalah pakai. tapi ..Hati hati sikit dengan penjual produk mcm ni. WAJIB tanya dari A sampai Z. Kalau sabun, atas sabun mesti ade tulis perkataan Collagen n sama mcm cream siang. Warna sabun merah transparent. warna cream siang coklat pekat2 sikit n warna cream malam agak kekuningan. Ni ORIGINAL

    ReplyDelete
  89. Ketahuilah perbedaan antara cream yang original dan Palsu
    Ciri-Ciri Cream Original (ASLI)
    - Cream malam teksturnya halus, tidak pekat dan mudah digunakan serta tidak lengket.
    - Cream siang teksturnya lembut, halus, licin dan juga mudah diusapkan ke wajah.
    - Saat awal pemakaian kulit sedikit menegang dan mengelupas halus (tergantung sensitivitas kulit), ada juga yang tidak mengelupas
    - bekas jerawat akan cepat memudar
    - bila ada jerawat, akan cepat mengecil dan tidak meninggalkan bekas
    - Wajah terlihat seperti mengguakan collagen injection, kulit halus dan pori-pori tertutup.
    Ciri-Ciri Cream Palsu
    - Cream siang dan malam teksturnya berkebalikan dengan yang asli
    - kulit akan memerah seperti terbakar dan dalam seminggu jerawat muncul dan terus bertambah .

    ReplyDelete
  90. ok jew smua...x de msalh.....yg siplk lh uh

    ReplyDelete
  91. You pakai yg tiruan kut . Tulahh jadi mcm nie. I pakai alhamdulillah ok jee :)

    ReplyDelete
  92. Produk yg bhn kimia byk dye akn mglupas..jgn pkai produk yg ad bhn kimia

    ReplyDelete
  93. Tengok gmbr kt ats mcm tk ori je sbb yg sy tau produk ni kalo ori sabun die wrna pink n ade tulisan collagen kt sabun n tulisan tu plk yg ori msti tenggelam. Wrna tulisan kt krim siang n mlm adalah pink bkn merah. N nk lg ori belilah yg ade tulisan collagen dlm krim siang. Sy pn pngguna produk collagen plus Vit E ni. Alhamdulillah setakat ni pakai ok je. Xde pe mslh pn. :-)

    ReplyDelete
  94. Sy dh pakai produk nie sebln gak...tpi bla disahkn preggy aku stop(coz dpt info dlm krim mlm ade ingredient yg blh mybbkn kanser...cuak gak dengar)..xsmpi 3hari aku prsn jerawat halus muncul kt muka...so aku agk produk nie klu kita stop pakai inila kesan sampingan dia..now dh xgune dh..takut gak nk pakai even ramai ckp muka cantik mulus n gebu..

    ReplyDelete
  95. Sy dh pakai produk nie sebln gak...tpi bla disahkn preggy aku stop(coz dpt info dlm krim mlm ade ingredient yg blh mybbkn kanser...cuak gak dengar)..xsmpi 3hari aku prsn jerawat halus muncul kt muka...so aku agk produk nie klu kita stop pakai inila kesan sampingan dia..now dh xgune dh..takut gak nk pakai even ramai ckp muka cantik mulus n gebu..

    ReplyDelete
  96. please baca review i berkenaan collagen vit e
    http://beautifulskin-stylistgal.blogspot.com/2014/02/collagen-plus-vit-e-mercury-yes-it-has.html

    ReplyDelete
  97. Sy pon gna prodk ney.memg lain muka sy..jdi licin n putih.ari ney mk sy bgtaw ada org mti coz pkai prodk ney.sbab byk kimia.trus jdi tkot nk guna.

    ReplyDelete
  98. Sy guna blum sampaii 2 minggu nampak sgt perubahan. Syukur alhamdulillah. U punye x ori la dear. Set ori sabun warna dia tak terang mcm tu, pink jernih je. Then krim pulak tulisan bukan warna merah tapi PINK. take a note. Dekat sabun pulak tulisan collagen die tenggelam BUKAN TIMBUL okay :) kite ikhtiar ape yg terbaik. Se elok selawat la dulu sebelum guna dgn niat nak berubat inshaAllah okayy

    ReplyDelete
  99. Rata rata kat sini semua pakai set ni...ade tak yg dah pakai setahun??komen.sikit perubahan positif ke negatif kat muka???

    ReplyDelete
  100. Saya pon pengguna produk ni.. dah dekat 6 bulan ok no problem..tp tgk set awak ni mcm lain

    ReplyDelete
  101. saya rasa gambar ni dia main amik je dekat google , so mybe yang dia beli ori . saya da pakai almost 2 month and sy skip pakai night sbb da habis , day cream still ada lgi . around 2 weeks juga sy skip , then timbul biji2 halus dkt area pipi . now every night sy akn pakai mask dri rumpai laut yg sy buat sendiri . so far da okay sikit biji2 halus tu

    ReplyDelete
  102. saya pun menggunakn produk collegen plus vit e ni...muka mmg ok dn jeragat semakin kurang..tapi saya dpt tahu yg produk ni mengandungi mekuri...dari fb Produk yg tidak berdaftar dengan kkm...jadi takut la plak nk terus pakai..

    ReplyDelete
  103. Sy pkaii jgk krim nie....mle2 pkaii mmg truk mke sy....naik jrwat n mnggelupas.....tp 2mggu pkaii ok jea.....sume jrwat kcut n mke jdi brsih...tkot gk nk pkaii sbb byk yg ckp krim nie bhye....

    ReplyDelete
  104. sy dh pkai dkt 4 bkas krim siang tu...krim mlm x pkai ...jrwat ttp ad ble nk dkat2 period...gtal2 tu asenye xde...rsenye ok ...

    ReplyDelete
  105. yang dah pakai 1 set tu dan dah nampak feedback yang gila-gila positif, apa kata korang cuba stop pakai dulu. tgk ada tak jerawat2 naik? ni ha dapat feedback negatif dari http://knnessa.blogspot.com/2014/02/awas-aku-dah-buang-set-collagen-plus.html
    mula-mula muka memang flawless gila, memang beri kesan yang baik, tapi bila dah stop, superb naik jerawat berketul2.

    ReplyDelete
  106. i pakai jugak tp ok jee da 3 bln pkai.. tgk pada org kot memakainya sbb tkot x kne.. tp tuh laa ade kate x elokk..

    ReplyDelete
  107. i pakai jugak tp ok jee da 3 bln pkai.. tgk pada org kot memakainya sbb tkot x kne.. tp tuh laa ade kate x elokk..

    ReplyDelete
  108. produk ini mmg pada mulanya memberi kesan yg baik seperti parut jerawat hilang, muka jd putih dlm masa beberapa minggu, kulit flawless. tapi kita taktahu kesannya pada masa akan datang kerana produk ini mengandungi bahan kimia iaitu paraben. paraben ini bole menyebabkan kulit kita rosak and akan menyebabkan cancer sepertu breast cancer. kalau tak percaya bole refer bahaya bahan kimia yg dipanggil paraben ini. cuba tengok ingredient dkt kotak krim, ada bahan paraben.

    ReplyDelete
  109. Assalam... kalo ragu2 prod uolls check la kat cni... kalo tsenarai tu bhyer la ....
    http://quest3.bpfk.gov.my/QUEST3_SEARCH/index.jsp?mod=search_product

    ReplyDelete
  110. mane2 yg dh alami kerosakan kulit yg teruk tu kesan dr CPVE tu cube pulihkan semula dgn minum ESP dr shaklee...
    tapi serius,i only love that soap n toner...day n night cream i x pakai pun coz mcm x best jew...lalalala

    ReplyDelete
  111. Hai,,sy nk kongsi pgalaman sy guna produk ni,,first2 guna muka sy mmg merah,muka sy mmg berjerawat,,tp,x lama lepas tu,,muka sy terus jdi licin pakai produk ni,,tp sy ada dgr khabar produk ni boleh membahayakn kesihatan,,so ya bhenti guna,,lpas bbrapa hari x guna lagi produk tu,,muka sy tumbuh lagi jerawat,,lebih teruk drpd sblom ni,,muka sy jdi gelap,,mmg truklh,,kalaulh sy bleh undurkn masa,,sy lebih rela ada jerawat mcm sblom sy guna produk ni,,skurang2nya jerawat sy masa tu taklh truk mcm skrng,,

    ReplyDelete
  112. Ibu n adik introduce kan saya cpve ni...mulanya saya macam tak percaya ja sebab produk ni murah..kebetulan time tu facial foam yang saya guna sebelum ni dah habis..so, saya pun try la pakai sabun muka cpve ni..n result dy SANGAT diluar jangkaan...sebelum ni muka saya jenis yang selalu timbul jerawat. lepas satu, satu jerawat timbul..kalau time period lagi stress ja tengok muka sendiri..tapi lepas pakai sabun cpve ni, jerawat dah malu2 nak lekat..alhamdulillah..rasa tersangat la best..dan diulang lagi, saya cuma pakai SABUN je..krim n toner cpve mmg xpakai sebab macam melekit je..mula2 pakai pipi menggelupas halus je..pastu ok..murah pun murah..tahan lama lak tu sebab dy bar soap.. bagi sesapa yang takut nak try tapi rasa cam tergoda bila baca review mereka2 yang berjaya dengan cpve ni, why not try pakai sabun dulu...

    ReplyDelete
  113. sy baru pakai dekat 2 minggu, muka sy mengelupas, dah rasa pedih...adakah sy punya yg x ori... rasa mcm nak stop jer...

    ReplyDelete
  114. Cerr tgok KRIM SIANG UOLSS SBLM PAKAI..KAT KRIM TU ADE TULIS "COLLAGEN"..
    TU KOMPOM ORI.
    JOM DPTKAN DR SAYA 0137854887.ZIERA.RM20 INC POSTAGE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tk yh le jual produk tk halal.wat tanggung dosa rmai org..

      Delete
  115. sye ske pkai collagen ni...dlu mula2 pkai..mmg glupas ckt..lma2..ok sgt3..jmpe kwn2..smua puji..kulit sye cntik sgt..dlu sye kuat mkup...skrg xdah..juz pkai krm siang collagen n bedak je..beli yg ori..in sha allah ok...

    ReplyDelete
  116. Hye all...sy pon gna krim nie..dh hmpir 2 blan..so far ok..dlu muka sy jerawat bnyk..dh pkai mcm2 product trmsuk yg mhal...msih naik jerawat....mmg xsesuai...so far sy pkai krim nie ok sngt...kulit dlu kusam n skrag dh ok..putih n berseri2...

    ReplyDelete
  117. Ade sesiapa kat sini pakai naik jerawat halus tak??bintik bintik mcm ruam ke??

    ReplyDelete
  118. Assalam semua . Saya nak kongsi sedikit tentang produk collagen pluss vitamin E yg tengah melotopp skrg ni , serius saya ckap collagen ni tak elok , dan ada pelbagai bahan kimia didalam nya , sya penah pakai 2 3 hari muka saya mengelupas teruk dan rasa gatal2 sya biar kan ! Sebab ramai yang ckap permulaan pkai produk ni mmg mcm itu , mmg saya pkai collagen nmpak perubahan . Putih n ramai kwn sya tnya saya pkai produk apa boleh jadi putih , sya pun berkosi lah kpada kwn saya pasal produk ni dia pun mula mengguna , n saya ad terbaca di inter rmai yg post cream collagen ni yg sgt negatif , tak elok , dan saya cuba lah bhenti sbb saya tkut sgt bila terbaca ada org mngata kan cream ini ada bhan kimia . Selepas saya bhenti tu dlam 3 4 hari mcm tu muka sya jadi hitam gila gila lah ! Lepas tu kat muka saya penuh dgn bintik bintik kecik n jerawat . Sya pun tak tahu knpa jadi mcm to , tpi mula to sya mmg tak salah kan cream collagen to , tpi ada kwn sya yg sya kasi tahu produk ap yg sya pkai to dia pun bhenti jgk n muka dia pun teruk sesangat n saya rasa menyesal sesangat guna produk collagen ni n yg lagi sedihnya kwn sya yg muka elok tpi skrg ni muka dia btambah lg teruk disebab kan sya la pergi kongsi produk sekali muka2 dia tak elok sedih sangat sangat :'( serius saya ckp yg bru nak pkai cream collagen ni tolong lah jgn pkai , pkai lah cream lain jgn la guna cream collagen ni , wlaupun cream dia murah tpi tak elok nak buat apa kan ! Serios klau la boleh sy undurkn msa saya sanggup mka sya asal dripada muka sya slepas pkai collagen n bhenti btambah lg teruk sedih sangat sangat :'(

    ReplyDelete
  119. Saya salah seorang pengguna cream cpve ni..lepas stop mmg akan keluar bintik bintik mcm jerawat nasi tu tp tak leh picit sbb takde mata..dahh stop dua bln muka semakin pulih tp ade parut bintik bintik tu jadi bintik itam..sedih sbb muka sblm ni ok je takde parut atau jerawat..

    ReplyDelete
  120. wahhh!!! xtaw nak percaya mana satu!!! confused!! haha...

    ReplyDelete
  121. salam, sy dah pakai 2 bln, Alhamdulillah ok je,start pakai lepas kena demam campak,tgl parut kat muke la u olss.. pastu trus pakai ni,, Alhamdulillah ok je,parut campak n jerawat pun da pudar.. takde serius kes.. muke Nampak bersih la skit dari dulu kusam je.. ikut org la kot produk ni..

    ReplyDelete
  122. salam.. sebenarnya dalam isu ni bukan set collagen vit e plus yg salah.. tp kita sbgai pengguna yg salah... sbb klu produk ni yg x bagus tentu x de pengguna dapat result yg bagus cuma bergantung pd kulit masing2... klu pakai produk apa2 pun klu muka kita x serasi dgn produk tu just stop... bukan blame kan produk... x semua orang boleh guna produk yg mahal dan x semua org boleh guna yg murah... kita harus ingat Allah ciptakan manusia ni berbeza2.. so kulit pun x sama... kita x serasi yg ni tapi kawan kita serasi.. begitu jg mknan.. kita blh mkn mcm2 tp kawan kita alergic x blh mkn sembarangan....klu nak kata ada merkury ... dah cuba celup ngan emas masing2 ke???? .. nampak ada perubahan x???? x de kan... so STOP burukkan produk ... hanya kerana kulit kita x sesuai.. hebohkan seluruh dunia salahkan produk tu.. produk ni.. bagus ke?????.... ramai yg tanya pasal placenta enzyme... sebenarnya semua produk skincare dan penjagaan diri menggunakan placenta.. samada dari haiwan, tumbuhan @ manusia.... ini penting untuk semua produk kecantikan dan dandanan diri.. soo google cari maklumat yg sebenar dan saluran yg betul bukan dengar dari pihak yg bermasallah... tq

    ReplyDelete
  123. Assalamualaikum.. Syukran cik sa bariah...ats ilmu dikongsi..cuma hujung nya bila dikaitkan dgn placenta, kenapa kajian terhenti setakat penggunaan placenta dlm semua produk kosmetik? Tetapi tidak diteruskan dgn kajian halal nya penggunaan placenta itu..ia penting utk semua yg menggunakan produk kecantikan.. Diatas ni..maaf. Jgn kerana kita hendak jadi cantik,kekal cantik,nampak cantik,kita pejam mata,pekak kan telinga.. Cantik la dgn sihat dan selamat..serta tidak melanggar hukum..nasihat utk diri sendiri juga..Wallahualam..

    ReplyDelete
  124. Assalamualaikum.. Syukran cik sa bariah...ats ilmu dikongsi..cuma hujung nya bila dikaitkan dgn placenta, kenapa kajian terhenti setakat penggunaan placenta dlm semua produk kosmetik? Tetapi tidak diteruskan dgn kajian halal nya penggunaan placenta itu..ia penting utk semua yg menggunakan produk kecantikan.. Diatas ni..maaf. Jgn kerana kita hendak jadi cantik,kekal cantik,nampak cantik,kita pejam mata,pekak kan telinga.. Cantik la dgn sihat dan selamat..serta tidak melanggar hukum..nasihat utk diri sendiri juga..Wallahualam..

    ReplyDelete